top of page
Search
Writer's pictureidopsbg

ИЗПОЛЗВАНЕ НА СТРОИТЕЛНАТА СИСТЕМА ZIPHOME

Updated: Jun 20

Строителната система ZIPHOME на СТИРОСАУР може да реши широк спектър от нужди и проблеми. Използването й е почти неограничено. Нейната гъвкавост и променливост може да изпълни дори най-трудните форми. Поради тази причина, системата е идеална за нетипични форми на сгради с конструкции без топлинни мостове. ZIPHOME може да се използва като единична строителна система за цялата обвивка на сградата, както и в комбинация с други



строителни системи.

Със строителната система ZIPHOME могат да се изградят основите на сградата, външни периметърни стени, вътрешни преградни стени, тавани, плоски и дори скатни покриви. Системата може да се използва при строителството на къщи, жилищни сгради, административни сгради, промишлени сгради, училища и детски градини, места за отдих, вили и плаващи къщи. Също така, ZIPHOME е перфектното решение за изграждане на разширения и надстройки.

Строителен процес: ИЗГРАЖДАНЕ НА ОСНОВИ

Панелът ZIPHOME е лек строителен материал и има няколко начина за изграждане на основа. Най-разпространеният метод в нашите географски ширини е фундаментът от бетонна плоча.

Дори по време на строителството, системата спестява материал, тъй като не трябва да издържа на такива големи натоварвания като тухлени или бетонни конструкции.



ZIPHOME позволява основите да бъдат от панели. Алтернативно решение са фундаментите на винтове или на винтови пилоти. Изграждането на фундаментна плоча на винтови пилоти за еднофамилна къща отнема 2 до 3 дни и не води до разрушаване на земята. Носещата конструкция е от дървени или стоманени греди, върху които се поставят ZIP-панел 210 мм, се монтира върху пробити винтови пилоти или земни винтове.

СИП (структурно изолационни панели) имат идеално предназначение и при изграждане на плаващи къщи. Панелите, поставени върху понтона, осигуряват бърза и ефективна основа на сградата.

Строителен процес: ИЗГРАЖДАНЕ НА ПЕРИМЕТЪРНИ И ВЪТРЕШНИ ПРЕГРАДНИ СТЕНИ

Върху изработената фундаментна плоча се полага слой хидроизолация. След това, фундаментните греди се анкерират към фундаментната плоча и се формира основата на строителната система. Към фундаментната греда е монтиран вграден KVH елемент за монтаж на панелите.

Изграждането на периметърните стени започва от ъгъла на сградата и продължава около периметъра. След като те са завършени, се инсталират вътрешните дялове. Накрая дървените KVH елементи се вкарват в монтажните жлебове отгоре, за да поддържат панелите. Панелите могат да включват предварително подготвен тунел за окабеляване. Всички панели са изработени по размери съгласно проектната документация, което прави монтажа на панелите много лесен, бърз и точен.

Строителен процес: ПОДОВА КОНСТРУКЦИЯ

Между периметърните стени и вътрешните прегради създаваме таванна структура за подовата конструкция. Имаме няколко решения за създаване на таванна структура. Таванът може да бъде изработен от KVH, BSH таванни елементи, залепени дървени I-греди, ZIP панели или CLT. Пригодността на използваните материали зависи от конструктивната оценка на архитекта на проекта и изискванията на клиента. На изградения етаж започваме да изграждаме периметърните стени и вътрешните прегради за втория етаж.

Строителен процес: ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ

ZIP панелите са ефективно решение за изграждане на скатни покриви с мансарда. Системата СИП създава, както конструктивен, така и изолационен елемент на покрива. Таванското помещение се изолира директно със СИП панелите и не е необходима допълнителна изолация. Конструкцията е права и прецизна, като по този начин интериорът има крайна основа за монтаж на гипсови или влакнести гипсокартонени плоскости, които се полагат директно върху панела.

СИП панелите са идеално решение и за плоски покриви. Също както при скатните, така и при плоските покриви, панелът е както конструктивен, така и изолационен елемент на покрива. Монтирането и използването му е много бързо и спестява много допълнителна работа. От вътрешната страна има възможност за монтиране на гипсови или влакнести гипсокартонени плоскости директно върху панела.

6 views0 comments

Comments


bottom of page